Врската помеѓу солта и покачениот крвен притисок

Зошто солта го покачува притисокот кај некои луѓе и што да правите доколку сте еден од нив? Содиумот привлекува вода. Ова е причината зашто се користи сол за сушење на месо. Истото се случува кога внесуваме сол преку исхрана – солта ја суши нашата урина задржувајќи вода во нашата крв. Како што содиумот ја држи водата во нашата крв,...

Повеќе

Разговор со Ивана Стаменковска: За атлетскиот пристап кон јогата и нејзината нова програма

Штотуку ја објавивме новата програма, Power Mix Yoga на Ивана Стаменковска на нашата платформа.‍Ивана е долгогодишна сертифицирана инструкторка по јога, препознатлива по својот уникатен пристап кон јога практиката. Следствено, нејзината програма е интересен спој на асани и движења кои ќе ви помогнат да го подобрите држењето на телото,...

Повеќе

Јагленихидрати или кетони за подобар сон?

Во претходниот блог пост зборувавме за важноста на добар сон кај активните луѓе, а воедно и како да го подобрите. Во овој ќе навлеземе малку подлабоко и ќе одговориме на едно доста често поставувано прашање: Дали јагленихидратите или кетоните се подобри кога станува збор за сонот? Јагленихидрати Јагленитехидрати имаат три механизми прек...

Повеќе
© Кинетикс Фитнес 2021