10 совети за подобар сон

Сите сме ги искусиле оние денови кога ни преовладува чувство на иритација кон нашата околина, прекумерен внес на храна, или пак чувство на истрошеност и ниска енергија. Веќе добро знаеме - немањето доволен сон ги предизвикува овие несакани исходи, но може да придонесе и кон посериозни последици како срцеви болести, зголемување на телесна...

Повеќе

Замор и подуеност – Витамин А

Се започнува со замор, проблеми со станувањето и губење на мотивацијата во текот на денот. Се погледнуваш во огледалото и ја забележуваш подуеноста на твоето лице. Добредојде во светот на хипотироидизам. Веројатно не го знаете ова, но тироидниот хормон (Т3) и витаминот А се извонреден тим. Тие работат синергистички за да го претворат хол...

Повеќе

Витамин Б2 – Рибофлавин

Ќе почнеме со естетика. Црвени линии кај кои пука кожата на крајот на вашите усни (google angular stomatitis), на крајот на очите, на рабовите на носот, ушите или кај гениталиите. Ова се симптоми на низок внес на витамин Б2. Се случува поради тоа што вашата кожа е инфламирана и има преголема продукција на себум, а со тоа се мрси и кожата....

Повеќе
© Кинетикс Фитнес 2021